Gastenboek plaatsen

Hier kunt u de antwoorden vinden op uw vragen over het plaatsen van uw gastenboek op uw website.

Hoe zet ik het gastenboek op mijn Windows Live/MSN Spaces?

Voor het toevoegen van het gastenboek aan uw windows live spaces kunt u een link aanmaken. Ga naar uw space toe en zorg ervoor dat u de space kunt wijzigen (door te klikken op Je space bewerken rechtsboven in beeld). Klik vervolgens op Aanpassen. In het schermpje dat tevoorschijn komt klikt u op Lijsten en vervolgens Aangepaste Lijst. Er is nu een extra module tegevoegd waar u een link kunt plaatsen naar het gastenboek. Sluit het schermpje door te klikken op Sluiten. Klik vervolgens op Opslaan rechtsboven in beeld. Onder het kopje Aangepaste lijst klikt u vervolgens op Bewerken. Op de volgende pagina klikt u op de knop Item toevoegen. In het eerste tekstvak vult u gastenboek in. In het tweede tekstvak (waar URL staat) komt de url naar uw gastenboek te staan (http://gebruikersnaam.mygb.nl) en in het derde kunt u een kort tekstje schrijven met uitleg over de link. Klik vervolgens op Toevoegen. Hiermee heeft u een link aangemaakt waarmee bezoekers naar uw gastenboek kunnen komen.

Naar boven

Hoe zet ik het gastenboek op mijn web-log.nl?

Ga naar http://www.web-log.nl/ en log in met uw naam en wachtwoord van uw web-log. Op de volgende pagina klikt u op Links. Klik vervolgens op Nieuwe link toevoegen. Vul op de volgende pagina als titel iets in trant van Mijn gastenboek en als URL de URL naar uw gastenboek (bijvoorbeeld http://voorbeeld.mygb.nl/) en klik vervolgens op Opslaan.

Naar boven

Hoe zet ik het gastenboek op mijn punt.nl weblog?

Ga naar http://www.punt.nl/ , klik op het menu-item login en log in met uw Punt.nl naam en wachtwoord van uw weblog. Klik op de volgende pagina op Weblogbeheer openen en vervolgens op het menu-item Links onder het kopje Diversen. Klik op de categorie waar u de link naar het gastenboek wilt plaatsen (bijvoorbeeld internet) en vul op de volgende pagina bij naam Mijn gastenboek in en bij Link de url naar uw gastenboek (bijvoorbeeld http://voorbeeld.mygb.nl/). Klik vervolgens op opslaan.

Naar boven

Hoe zet ik het gastenboek op mijn FreeWebs website?

Ga naar http://www.freewebs.com/ en log in met de username en password van uw freewebs account. Na te zijn ingelogd klikt u op de link Site Manager. Als u de gastenboek-link in de navigatiebalk wil links op uw website: Klik op Add a Link to the Navbar. Vul bij Link Name iets in trant van Mijn gastenboek in en bij Link Address (URL) vult u de URL naar uw gastenboek (bijvoorbeeld http://voorbeeld.mygb.nl/) in. Klik vervolgens op Done. Als u de gastenboek-link binnen de tekst op een bepaalde pagina wilt plaatsen: Klik in de lijst onder Web pages and Links Control Panel op het Edit-icoon van de pagina die u wilt bewerken. Klik op de volgende pagina op New Paragraph of op Edit. Typ bijvoorbeeld de tekst Mijn Gastenboek in en selecteer deze tekst. Klik vervolgens op en klik op de optie Link to another Website. Vul als Link Address de url in van uw gastenboek (bijvoorbeeld: http://voorbeeld.mygb.nl/) en klik op Create link.

Naar boven

Hoe zet ik het gastenboek op mijn imonline.nl website?

Ga naar http://www.imonline.nl/ en klik op inloggen in het menu. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord van uw imonline.nl account. Wanneer u bent ingelogd klikt u op de link Beheer je pagina's. Vervolgens kiest u op welke pagina u een link wilt hebben (bijvoorbeeld: Profiel). Klik deze aan en klik op de link Zonder codes, voor beginners. Op de volgende pagina gaat u naar de plek binnen uw pagina waar u een link wilt plaatsen naar het gastenboek en daar typt u de naam van de link, bijvoorbeeld Mijn gastenboek! Vervolgens selecteert u het tekstje en klikt u op de link knop (). Er verschijnt een schermpje waar u de url naar u gastenboek invult (de url ziet eruit als http://voorbeeld.mygb.nl/). Wanneer u de pagina opslaat staat de link op uw website en kunnen uw bezoekers het gastenboek bezoeken.

Naar boven

Hoe zet ik het gastenboek op mijn website met behulp van Microsoft FrontPage?

Open uw internetpagina in FrontPage en ga naar de plek op de pagina waar u graag een link naar het gastenboek zou willen zien. Typ een tekstje wat uiteindelijk de link gaat worden (bijvoorbeeld Mijn gastenboek!). Selecteer het tekstje en klik op de link knop (). Vul de url van uw gastenboek in (de url ziet eruit als http://voorbeeld.mygb.nl/) en klik op OK. De link naar uw gastenboek is hiermee aangemaakt! Het is ook mogelijk om het gastenboek te integreren met uw website. Dit zal eruit zien als een schermpje binnen uw pagina waarin het gastenboek wordt weergegeven. Ga hiervoor naar de plek op de pagina waar u dit schermpje wilt hebben en klik onderaan FrontPage op de knop Code. U ziet nu uw pagina met bijbehorende HTML-code. Typ op de plek waar uw cursor staat de volgende code: <iframe src="http://voorbeeld.mygb.nl/" width="550" height="500"></iframe> Vervang vervolgens http://voorbeeld.mygb.nl/ met de url naar uw gastenboek. Wanneer u vervogens weer onderaan FrontPage klikt op de knop Design (het is mogelijk dat hier een ander woord staat) ziet u het schermpje inclusief gastenboek staan. Mocht er geen schermpje staan, probeer het dan opnieuw.

Naar boven

Hoe zet ik mijn gastenboek op mijn everyoneweb.com website?

Ga naar uw website op http://www.everyoneweb.com/naamvanuwsite Klik dan met de rechter muisknop ergens op het beeld. Een knop met de tekst 'Website wijzigen' verschijnt, klik hierop. Ga naar de pagina waar u de link naar uw gastenboek wilt plaatsen en klik op het menu 'Webpagina'. Hier kiest u 'wijzig inhoud' waarna een venster verschijnt. In dit venster klikt u op 'Invoegen' en vervolgens op 'Hyperlink...'. Een nieuw venster verschijnt. Vul hier bij 'Weer te geven hyperlink-tekst :' de tekst in van uw link (bijvoorbeeld 'Mijn gastenboek'). U kunt er ook voor kiezen een plaatje te gebruiken in plaats van een tekst, waar men op kan klikken om naar het gastenboek te gaan, klik daarvoor op de knop 'Kies...' onder 'Weer te geven hyperlink-beeldplaatje :' en volg de instructies. Vul hierna bij 'Webadres:' de URL naar uw gastenboek in (http://uwgebruikersnaam.mygb.nl) let op dat u de 'http://' niet vergeet. Klik dan op 'Invoegen'. Het venster sluit en u bent terug in de 'tekstverwerker'. Klik nu onderaan het scherm op 'Opslaan en Sluiten'. De 'tekstverwerker' sluit nu. Klik met uw rechter muisknop ergens in het beeld en kies 'Afsluiten'. U komt nu terug op uw website met de link naar uw gastenboek!

Naar boven

Hoe zet ik mijn gastenboek op mijn jouwpagina.nl website?

Log in op http://www.jouwpagina.nl Ga vervolgens naar 'inhoud wijzigen' en klik op het groene plus-teken aan de rechterkant van de rubriek waar je de link naar je gastenboek in wilt plaatsen. Vul hier bij 'link titel' de tekst van de link in (bijvoorbeeld 'Mijn gastenboek') en bij 'LinkURL' het volgende: http://uwgebruikersnaam.mygb.nl Verander 'uwgebruikersnaam' in (jawel) uw gebruikernaam van uw gastenboek. Vul eventueel de overige velden in (dit is niet noodzakelijk). Klik nu op de knop 'toevoegen!' en de link is toegevoegd aan uw jouwpagina.nl website. Voor meer informatie of hulp bij het beheren van uw account bij jouwpagina.nl kunt u terecht op http://www.jouwpagina.nl/help/uitleg.php

Naar boven

Hoe zet ik het gastenboek op een ander type website?

Maak een link aan net als alle andere links die u heeft aangemaakt op uw website. Gebruik als url de url die leidt naar het gastenboek (bijv. http://voorbeeld.mygb.nl/ waarbij u 'voorbeeld' vervangt met de gebruikersnaam van uw gastenboek). Als naam van de link kunt u bijvoorbeeld Mijn gastenboek gebruiken. Wanneer mensen op de link Mijn gastenboek klikken zullen ze worden doorgestuurd naar uw gastenboek.

Naar boven