Uiterlijk gastenboek

Hier kunt u de antwoorden vinden op uw vragen over het aanpassen van het uiterlijk en de werking van uw gastenboek.

Waar kan ik de kleuren van mijn gastenboek wijzigen?

U kunt het gehele uiterlijk van uw gastenboek wijzigen in het configuratiescherm van uw gastenboek. Ga naar http://www.mygb.nl/ en vul onder het kopje Inloggen de gebruikersnaam en wachtwoord van uw gastenboek in. Nadat u bent ingelogd klikt u in het linkermenu op Uiterlijk wijzigen. Op de volgende pagina kunt u de achtergrond- en tekstkleuren aanpassen en eventueel achtergrondplaatjes of een logo plaatsen.

Naar boven

Hoe voeg ik een achtergrondplaatje toe aan mijn gastenboek?

U kunt een plaatje instellen als achtergrond van uw gastenboek. Ga hiervoor naar het configuratiescherm van uw gastenboek en klik links in het menu op Uiterlijk wijzigen. In het tekstvak achter Achtergrond-plaatje (URL): vult u een url in die leidt naar een plaatje, bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.nl/plaatje.jpg Voordat u een plaatje als achtergrond kan instellen moet deze al wel op het internet staan. Een goede plek is die waar uw website staat of bijvoorbeeld de webruimte welke u wellicht heeft gekregen bij uw internet verbinding. Let op: soms is het niet toegestaan om het plaatje te gebruiken buiten de website om (bijv. Freewebs.com). Hierbij zal het plaatje niet worden weergegeven als plaatje op uw gastenboek.

Naar boven

Hoe voeg ik een logo toe aan mijn gastenboek?

Bovenaan uw gastenboek kunt u een plaatje neerzetten welke als logo kan fungeren. Op het logo kan ook geklikt worden waarna de bezoeker terug wordt gestuurd naar de website. Ga hiervoor naar het configuratiescherm van uw gastenboek en klik links in het menu op Uiterlijk wijzigen. In het tekstvak achter Logo (URL): vult u een url in die leidt naar een plaatje (voor meer info, zie de vorige vraag). Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Naar boven

Kunnen de smilies en opmaakcodes van de berichten worden uitgezet?

Ja, de opmaakcodes en smilies kunnen worden uitgezet. Ga hiervoor naar het configuratiescherm van uw gastenboek, log in en klik links in het menu op Werking gastenboek. Selecteer in het volgende scherm bij de vraag over Smilies weergeven en Gebruik UBB codes het Nee, ... antwoord. Klik vervolgens onderaan het scherm op Wijzigingen opslaan.

Naar boven

De smilies op de gastenboeken van MyGB.nl werken niet, hoe kan dit?

Dit komt doordat u waarschijnlijk het Norton Anti-virus programma gebruikt. Als u het programma update, zullen de smilies het weer doen. Klik hier voor meer informatie over het updaten van uw Norton Anti-virus programma.

Naar boven

Hoe voeg ik een welkomsttekst bovenaan mijn gastenboek toe?

Voor het plaatsen van een welkomsttekst bovenaan uw gastenboek gaat u naar het configuratiescherm van uw gastenboek en logt u in met de gebruikersnaam en wachtwoord van uw gastenboek. Na te zijn ingelogd klikt u in het linker menu op Uiterlijk wijzigen. Op de volgende pagina klikt u rechts van Tekst bovenaan gastenboek op Ja. Vervolgens verschijnt er een tekstveld waar u de welkomsttekst kunt plaatsen. Nadat u de welkomsttekst heeft getypt, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan onderaan de pagina.

Naar boven

Hoe kan ik een ander thema (opmaak) kiezen voor mijn gastenboek?

Wanneer u een gastenboek aanmaakt heeft u de keuze uit vijf verschillende thema's. Elk thema heeft zo zijn eigen structuur en indeling. U kunt het thema geheel (kleur, lettertype, etc) aanpassen naar wens. Enkele voorbeelden kunt u vinden op de demo pagina. Om een thema in te stellen gaat u naar het configuratiescherm en logt u in met de gebruikersnaam en wachtwoord van uw gastenboek. Na te zijn ingelogd klikt u op thema wijzigen in het linker menu. Op de volgende pagina ziet u een overzicht van de vijf thema's. Door te klikken op voorbeeld krijgt u een grotere afbeelding te zien van het thema. Selecteer het thema wat u wilt gebruiken voor uw gastenboek door te klikken op de naam van het thema (klassiek, speels, etc.) en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. U wordt vervolgens doorgestuurd naar de pagina uiterlijk wijzigen, waar u het uiterlijk verder kunt aanpassen.

Naar boven